Hvad får mit barn at spise i løbet af dagen?

  • Morgenmad fra kl.06.30 -07.30 - for de børn, der ikke kan nå at spise hjemmefra.
  • Formiddagsmad ca. kl. 9.00. Børnene har selv frugt med hjemmefra. I får en storpose udleveret med rød tryk på. Børnene kan selv finde den i garderoben og spise deres frugt. Husk at posen bliver ikke opbevaret i køleskabet. Det må gerne være en æble, en pære, en banan. Da posen ikke er i køleskabet, må der ikke være noget ind i posen, som ikke kan tåle at være i garderobeskabet.
  • Frokost ca. kl. 11.15. Der serveres økologisk skummetmælk og vand til den medbragte madpakke. Det er jeres eget ansvar at jeres barn spiser sundt og vi appellerer til, at I giver jeres barn en sund og varieret madpakke med.
  • Eftermiddagsmad kl. ca. 14.00, fredag kl. 13.30. Børnene spiser af deres stofpose med blå tryk på. Derved kan børnene kende forskel til frugt om fromiddagen og frugt om eftermiddagen. Vi serverer rugbrød, eller knækbrød med smør til.Børnene kan selv finde posen i garderoben og spise deres frugt i fællesskab med de andre børn i deres stuer. Husk at posen bliver ikke opbevaret i køleskabet. Det må gerne være en æble, en pære, en banan. Da posen ikke er i køleskabet, må der ikke være noget ind i posen, som ikke kan tåle at være i garderobeskabet.

I forbindelse med projekter kan der blive lavet mad - f.eks. over bål
Til vores påskefrokost og i forbindelse med Sankt Hans afholder vi en maddag, hvor børnene medbringer råvarerne. Grundet Corana har vi dog fulgt kommunens retningslinjer vedr. mad i dagtilbud i en Coronatid.

 Lidt om en sund madpakke - en hilsen fra forældrebestyrelsen.

Som en hjælp til nye forældre har forældrebestyrelsen skrevet nedenstående vedr. madpakken, som barnet medbringer hjemmefra hver dag.

Vi har i forældrebestyrelsen lige modtaget en undersøgelse udarbejdet af Lone Tanderup, ledende sundhedsplejerske ved Skive Kommune, som desværre viser, at tendenser er, at vi får flere og flere overvægtige børn, også i børnehavealderen. Og Skive ligger over gennemsnittet. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi tænker over børnenes kost/madpakke.

Madpakkerne indhold er forældrenes ansvar, men personalet rådgiver gerne om sund kost.

Madpakkerne afspejler familiernes vaner og skikke, men mange gange trænger man til ny inspiration. På nettet findes der utrolig meget om sunde madpakker og gode ideer til "eftermad/desserter/snack/ en hilsen hjemmefra".

Men der er intet i vejen med en flad leverpostejsmad, hvis barnet er tilfreds med det. Rugbrødsmadder er sundt. Det er som regel det, der ligger ved siden af, der er problemet.

Rød peber, nødder, tørret frugt mv. er sunde alternativer til de søde sager.

Dit barns madpakke har stor betydning for dit barns trivsel og overskud i børnehaven. Så det er vigtigt, at madpakken giver dem den rigtige energi, så de kan "holde" hele dagen. Dagen bliver også meget sjovere, når man er frisk og oplagt.

Husk at sørge for navn på madkassen, da det ellers er et puslespil at få til at gå op.

Er madpakken ikke blevet spist, kommer resterne med hjem, så vi forældre kan holde øje med, hvad og hvor meget der bliver spist.

Nogle børn vælger også først at spise resten af madpakken senere på dagen, hvis frugt og rugbrød ikke frister.

Af og til kan der være en lille hilsen med hjem i madkassen, en børneseddel der måske kræver en lille forklaring. Det kan være agurken ikke er god på rugbrødsmaden, eller at barnet drømmer om en makrelmad.

Maden er et godt udgangspunkt for fællesskab, og mange små fine samtaler udspringer herfra.

 

Velbekomme på vegne af forældrebestyrelsen august 2014

 

 

Publiceret 21-04-2021