Vores moderne hus har masser af muligheder – og vi behøver derfor ikke være traditionelt stueopdelte. Vores hus og pædagogik har fokus på, at alle børn har mulighed for at få flest mulige venner og alsidige oplevelser.

 Børnene er hos os inddelt i andre grupperinger:

  • Tager på tur og til gymnastik/motorik med sin årgang: Ældste, mellem og yngste (i tidsrummet 9.30 – madpakketid ca. 11.15)

  • Spiser hver dag sin madpakke i en fast spisegruppe sammen med jeres kontaktpædagog og en pædagogmedhjælper / studerende - vi har 4 faste spisegrupper. (i tidsrummet 11.15-12.30)

  • På legepladsen – ud fra venner eller aktivitet (12.30-14.00)

  • Herudover mødes børnene i vores spændende rum ud fra lege, interesser og venskaber (om morgenen og efter legepladstid)

     

Aldersopdelte grupper – lidt praktiske oplysninger.

Et dejligt barneliv har plads til masser af leg med de andre børn og her i børnehaven har jeres barn mulighed for at lege på kryds og tværs med alle børn og få flest mulige venner.

Vi voksne har dog også planlagt nogle aktiviteter og oplevelser, der matcher jeres barn alder, behov og interesse – og børnene er derfor inddelt i grupperne yngste, mellem og ældste.

 At være yngste:

Når man er yngste er en tur over til fuglene i Grønnegården en stor oplevelse. Der er mange ting der skal læres… hvad kan man lege i børnehaven, hvordan spiser man madpakker osv osv.

 At være i mellemgruppen:

Når man kommer i mellemgruppen er man klar til nye og spændende udfordringer.

Mellemgruppen kommer derfor til gymnastik på Aakjærskolen og kommer på mindre ture hvor de bla. vil besøge og passe kolonihaven fra forår til sensommer.

 Praktiske informationer mht. gymnastiksalen:

Vi vil gerne lære børnene at man skifter tøj når man har leg og bevægelse og I skal derfor lægge lidt ”sportstøj” i gymnastikposen (der bliver på rummet). Det kan være en T-shirt eller måske gymnastikdragt. Gulvet er lidt koldt og kan være snavset, så gymnastiksko eller strømper med ”nupper” er en god ide.

 Praktiske informationer mht. ture:

Vi vil gerne lære børnene at holde styr på sine egne ting og det er derfor en god ide med en lille rygsæk i garderoben, hvor der er plads til en drikkedunk med vand og madpakken. Hvis vejret er koldt og vådt spiser vi hjemme.

Husk en tom drikkedunk fast på rummet – vi fylder vand i, når vi drager afstod.

 At være ældste:

Nu har jeres barn styr på sit børnehaveliv og gymnastik, kolonihaven og tur er dejlige kendte oplevelser. Vi fortsætter med de samme aktiviteter som mellemgruppen… men mere ”udfordrende” da de er klar til mere. Teater er desuden en aktivitet vi tager ældste med til fra efteråret og frem til de bliver skovbørn til marts.

 

 

 

Publiceret 10-10-2019